Prvé oddielové akcie po obnovení činnosti

Milé skautky, skauti, vĺčatá a skautskí rodičia :-),

v tomto článku nájdete prehľad prvých jarných skautských akcií jednotlivých oddielov.

Slovenský skauting obnovuje v týchto dňoch svoju činnosť v obmedzenom režime. Hygienické predpisy a pravidlá, ktoré sme povinní dodržiavať (dezinfekcia rúk, meranie teploty na začiatku stretnutia, schôdzky iba vo vonkajšom prostredí, nosenie rúška atď.), nájdete na tomto mieste.

Plánované akcie našich oddielov:

 

9. oddiel skautiek Bystré vydry

7. oddielovka

Prvú pokaranténnu oddielovku budeme mať už tento piatok 29. 5. 2020 Zraz bude o 16.00 v Mestskom parku pri altánku. Keďže pravidlá nám povoľujú výhradne schôdzky v exteriéri, rozhodli sme sa pre Mestský park. Altánok v prípade dažďa môže poskytnúť strechu nad hlavou, ale rovnako nemusí, keďže „takých múdrych“ ako my je viac a tento priestor môže byť obsadený. Z toho dôvodu sme stále závislé od počasia. Oddielovka sa uskutoční len za nedaždivého počasia. Keď budeme vidieť, že sa vyvíja zlým smerom, stretnutie zrušíme. O zrušení pošleme maily a družinové zvolávačky, a to do 14.00 hod.

Na oddielovku je potrebné priniesť si rúško, stále je to povinná výbava! A kto má, nech príde so skautskou šatkou. Rovnošatu tentoraz môžeme nechať doma.

Výlet do okolia Košíc

Na ďalší týždeň v sobotu 6. 6. 2020 sa vyberieme s naším oddielom na nejaký menší výlet. Miesto konania aj čas stretnutia ešte upresníme. Už teraz však vieme, že pôjde o menšiu akciu niekde v blízkosti Košíc, aby nebolo potrebné veľa cestovať verejnou dopravou. Info včas zverejníme na webe.

Veľmi, veľmi sa tešíme, že sa opäť uvidíme, a modlíme sa, aby počasie hralo s nami :-).

J-A-K

 

3. oddiel skautov Delfíny

7. oddielovka

tento piatok 29. 5. 2020 sa uskutoční 7. oddielovka. Stretneme sa o 16:00 pri autobusovej zastávke Havlíčkova.

V prípade nepriaznivého počasia bude oddielovka predom zrušená (najneskôr do piatka 14:00), doneste si však dáždniky na malé prehánky.

Na oddielovku je povinné doniesť si vlastné rúško! Taktiež si doneste skautskú šatku, pršiplášť a dáždnik (ak by sa pokazilo počasie) a fľašu s vodou. Oblečte sa na von, pôjdeme sa prejsť do lesa. Tešíme sa, že sa opäť po takom dlhom čase všetci uvidíme.

Endy a Jano

  

4. oddiel vĺčat Canilu

Oddielovka v parku

Milé vĺčatá, tešíme sa na vás už ďalšiu stredu 3. 6. 2020 na oddielovke! :)

Určite sa už nikto z nás nevie dočkať, preto oddielovka bude takto nezvyčajne v stredu. Nebudeme čakať do ďalšieho piatku, čakali sme už dosť. Stretneme sa o 16:00 v Staničnom parku pred altánkom. Skončíme takisto pred altánkom o 18:00.

Povinnou výbavou sa okrem skautskej šatky stáva aj rúško, tak nezabudnite na to. So sebou si stále treba vziať aj pršiplášť/dáždnik, keďže budeme vždy len v exteriéri a počasie sa nie vždy dá presne odhadnúť.

Tak vidíme sa naživo už čoskoro! 

 

 

Ilustračné foto: pekneruska.sk

Slovenský skauting, 68. zbor Biele vrany Košice

  • Založený: 2000
  • Klubovne: Jesenná 3, Alžbetina 14, Letná 34
  • Určený pre: chlapcov i dievčatá vo veku 8 - 19 rokov
  • E-mail: 68zbor@scouting.sk
  • Facebook

Vodca zboru:


Oddiely:

Oddiel pre dospelých:

  • 5. oddiel priateľov skautingu