Stredoeurópske Jamboree na Slovensku 2. - 9. 8. 2024

Milé skautky a skauti, chceli by ste okúsiť medzinárodný skauting, a pritom necestovať ďaleko? Stredoeurópske Jamboree na Slovensku je už budúce leto!  

Stredoeurópske Jamboree - Central European Jamboree (skrátene CEJ) je veľká medzinárodná akcia, ktorá inšpiruje mladých ľudí a prepája skautov nie len z Európy, ale z celého sveta. CEJ sa organizuje v krajinách Vyšehradskej štvorky, a práve v lete 2024 sa uskutoční na Slovensku. 

Chceš zažiť inšpiratívny program, hromadu dobrodružstiev a zábavy, nahliadnúť do sveta iných kultúr, utužiť priateľstvá či spoznať niekoho nového? Poď s nami na CEJko! 

 

V roku 2022 sa na CEJ v Prahe vybrali za náš zbor 2 patroly, ako si naň spomínajú?  

Vďaka CEJ som si uvedomila, že napriek tomu, že žijeme v rôznych krajinách, rozprávame rôznymi jazykmi a máme rôzne zvyky, všetci sme ľudia a zažívame naše radosti a strasti veľmi podobne, preto keď máte pocit, že vám nikto nerozumie, nebojte sa hľadať kontakty aj v zahraničí:) -Tami M. 

Poznáte to skvelá akcia, ešte lepšia partia a najlepšie zážitky. Tak by som zhrnul CEJ 2022 a viac dodávať netreba, tí čo boli ma iste chápu. -Ducky 

Bol to super zážitok, proste ísť na skautský "festival" s kamarátmi je frajerina. -Yoda 

 

Základné info o CEJ2024: 

Vek účastníka: 14-17 rokov (v deň začatia akcie) 

Miesto: areál Drienok - Mošovce (cestovali by sme približne 3h vlakom do Vrútok, a odtiaľ budú objednané autobusy) 

Dátum: 2. - 9. 8. 2024 (prekrýva sa s búraním tábora, takže by ste ho museli vynechať)

Cena: 250 € (plne vybavené táborisko (okrem stanov, tie si zabezpečíme sami), strava 5-krát denne, výlety, program) 

Stránka:  cej24.skaut.sk

Účastníci, ktorí chcú zažiť CEJ sa musia prihlásiť spolu ako skupina tzv. patrola, ktorá tvorí 9 účastníkov + 1 patrol lídra (vedúceho skupiny, 18+). Registrácia sa spúšťa už v októbri, a my by sme radi vedeli, aký záujem je v našom zbore. Potrebujeme vedieť koľko patrol vieme približne vytvoriť, a koľko patrol lídrov budeme potrebovať. Preto, ak ťa táto ponuka čo i len trochu láka, vyplň prosím tento formulár, aby sme vedeli koho bližšie informovať, a s kým prípadne rátať (to platí aj pre patrol lídrov).  

 

Za leto plné zážitkov

Tami Č. a spol.

Slovenský skauting, 68. zbor Biele vrany Košice

  • Založený: 2000
  • Klubovne: Jesenná 3, Alžbetina 14, Letná 34
  • Určený pre: chlapcov i dievčatá vo veku 8 - 19 rokov
  • E-mail: 68zbor@scouting.sk
  • Facebook

Vodca zboru:


Oddiely:

Oddiel pre dospelých:

  • 5. oddiel priateľov skautingu