Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/6/8/u50234/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Klubovne 3. oddielu

Klubovne 3. oddielu

Stručný prehľad klubovní 3. oddielu skautov.

1991

Oddiel bol pravdepodobne založený v klubovni pri kaplnke Jezuitov na Komenského ulici.

1992 – Slovenskej jednoty 10

Novým sídlom sa stala kancelária košického skautského okresu a zároveň sídlo redakcie časopisu Skaut na 2. poschodí na Slovenskej jednoty 10.

Január 1993 – Svornosti 5

V januári sme boli bez klubovne, no na príhovor okresu nás prichýlili v Ekocentre na Svornosti 5. Potom, čo sa Horčík stal vodcom oddielu (september 1993) a oddiel sa rozrástol, tento priestor nám bol už malý a potrebovali sme niečo väčšie.

1994 – Slovenskej jednoty 11

klubovna-slovenskej-jednoty-11-vyzvedaci

Presúvame sa do klubovne na Slovenskej jednoty 11, bola to klubovňa, ktorá patrila Metropolu a skauti sa v nej schádzali hádam od roku 1990. Klubovňu sme prebrali po 2. oddiele skautov, ktorý sa vtedy sťahoval na Hlavnú 100, vchod do svojej klubovne však mali z Mäsiarskej.

Klubovňu sme obývali 5 rokov, no bola veľmi vlhká a bojovali sme s plesňou. Na jednej stene sme menili komplet omietku, potom sme na ňu namaľovali tábornícky výjav. Stav klubovne sa však neustále zhoršoval, až napokon sme to vzdali a presťahovali sa.

December 1999 – Masarykova 19

klubovna-masarykova-zvonkuSkautský činovník Bohumil Kaman, otec nášho člena Radeka Kamana, nám vybavil klubovňu na Masarykovej 19, v budove Spoločnosti sociálnych sestier. Bola menšia, ale na družinovky stačila. Boli sme v školskom areáli, ihrisko ešte nebolo oplotené, takže vítaným spestrením programu bol futbal či lakros. Jednu veľkú nevýhodu ale klubovňa mala – pri búrkach do nej tieklo a aj steny neboli dobre izolované a tvorili sa tam ojedinelé plesne.

Klubovňu sme viackrát maľovali, v roku 2005 sme uložili dlažbu a po veľkom vytopení na jar v roku 2010 sme ju opustili. Pár mesiacov sme prežili v klubovni Olympionikov v Metropole na Štúrovej ulici.

Klubovňu čakala ďalšia rekonštrukcia, počas sušenia sme opravovali strechu a odkvap a pred Vianocami 2010 sme klubovňu izolovali Murexinom a obité steny dostali nové omietky. V roku 2012 sme opravili okná, zapojili ventilátory na vetranie a dali urobiť aj vonkajšiu omietku. Neskôr sa do klubovne nasťahoval 4. oddiel vĺčat.

September 2010 – Moyzesova 24

klubovna-moyzesova-program

Vďaka pánovi Pavlovi Hricovi sme sa nasťahovali do suterénnych priestorov na Moyzesovej 24. Klubovňa bola veľká, priestranná, so samostatným skladom, mohol by to byť luxus, ale nebolo tam denné svetlo a vetranie zabezpečovali len ventilátory. Ak by nemala klubovňa túto chybu, určite by sme v nej ostali dlhšie.

November 2013 – Jesenná 3

Klubovňu sme našli na jar 2013 a priestory boli v úbohom stave. Všade vlhko, bola vytopená po havárii na rozvodoch vody, takže niekoľko mesiacov trvalo, kým sme ju dali do poriadku, nie sami, ale s pomocou odborníkov. Tí naťahali komplet nové rozvody elektriny, dali odizolovanú podlahu, dlažby, obklady, opravili steny (tiež sme izolovali Murexinom), a tak sme sa napokon na jeseň 2013 mohli sťahovať. Cez leto bol nábytok v klubovni na Alžbetinej, potom sme ho dali do kotolne vedľa novej klubovne, sťahovania sme si teda užili hodne.

Stav kuchyne pred rekonštrukciou a po rekonštrukcii a osadení kuchynskej linky

V januári 2014 pribudla kuchynská linka, ktorá rozmerovo pasovala veľmi dobre. Ďalšie úpravy prebehli v roku 2016 – v lete sme dali rekonštruovať všetky okná (meniť sme ich nemohli, lebo to je pamiatkovo chránený dom) a klubovňu sme vymaľovali. Zatiaľ najväčšie starosti nám robilo vlhnutie zadnej steny, na jeseň 2018 sme ju preto injektážou izolovali.

3. oddiel skautov Delfíny

  • Založený: 1991
  • Klubovňa: Jesenná 3 (vchod z dvora)
  • Určený pre: chlapcov vo veku 11 - 15 rokov (6. - 9. ročník ZŠ)
  • Facebook - neverejná skupina

Vodca oddielu:

  • Richard Gavrecký
  • Tel: +421 951 585 004
  • E-mail: risko.gavro@gmail.com

Družiny:

Medvede:

  • schôdzky v pondelok 16:00 - 18:00
  • radca Ľudovít Ján Čalfa

Bobry:

  • schôdzky v utorok 16:00 - 18:00
  • radca Dominik Vattai

Raky:

  • schôdzky v stredu 16:00 - 18:00
  • radca Filip Zniszczol - Ducky

Jelene:

  • schôdzky vo štvrtok 16:00 - 18:00
  • radca Jakub Hajduk