Základné informácie o skautingu

Čo je skauting vo všeobecnosti, o Slovenskom skautingu

Náš 68. zbor je jedným z viac ako 100 zborov na Slovensku. Všetky patria pod občianske združenie Slovenský skauting. Na webových stránkach tejto našej národnej úrovne je veľmi podrobne popísaný samotný skauting, jeho misia a ciele a samozrejme aj program a ponuka.

Náš zbor a oddiely

Zbor je združenie viacerých oddielov, oddiel je tvorený jednou alebo viacerými družinami. Družina je základná jednotka skautignu, vedie ju radca a má cca 5-10 členov. V našom zbore máme oddiely a družiny pre tieto vekové kategórie:

8 - 11
rokov

4. oddiel vĺčat

má 3 družiny, spolu cca 30 dievčat a chlapcov

11 - 16
rokov

9. oddiel skautiek Bystré vydry

má 3 družiny, spolu asi 15 dievčat

3. oddiel skautov Delfíny

má 4 družiny, spolu asi 30 chlapcov

16 - 24 (30)
rokov

6. oddiel roverov Kajmani

má 1 družinu, spolu asi 6 členov

dospelí

5. oddiel priateľov skautingu

zahrňuje dospelých - bývalých členov a rodičov súčasných členov, ktorí sa cítia byť duchom mladí, skautovanie majú radi a pomáhajú nám.

Na predstavenie nášho zboru a oddielov sme vydali letáky, ktoré sa dajú v elektronickej forme stiahnuť z našej stránky, konkrétne z tejto adresy. Letáky popisujú základnú činnosť oddielov, ich zameranie, kto oddiely vedie a kde sa členovia stretávajú. Samozrejmosťou sú kontakty na vedenie.

No a samozrejme na tejto webovej stránke nájdete aj fotogalériu, zápisy z podujatí (kroniku) ako aj aktuálne informácie o dianí v našich oddieloch.