Ukrajinskí utečenci – Hotelová akadémia Košice prosí o pomoc

Kým nedávno sa náš zbor zapojil do aktivít českého OZ pri vykladaní a triedení humanitárneho materiálu, tentoraz prichádza prosba z hotelovej akadémie, kde sú prechodne ubytovaní ukrajinskí utečenci. Chýbajú tam slovenskí dobrovoľníci, ktorí by usmerňovali ľudí, aby všetko fungovalo.

V telocvični aj v samotnom hoteli, ktoré patria pod Hotelovú akadémiu Košice, sú aktuálne ubytovaní utečenci. Väčšina je tam nakrátko, toto miesto berú ako „prestupnú stanicu“, kde strávia pár nocí, a pokračujú ďalej. Úlohou dobrovoľníkov je pripravovať im lôžka, kontrolovať doklady, poskytnúť ag samotesty a kontrolovať výsledky, pomôcť im s orientáciou (kde je WC, kde je voda, kde budú spať), upratať po ich odchode a pod.

Hotelová akadémia prioritne zháňa výpomoc na každý deň od 14.00 do 22.00. Cieľom je, aby tam vždy boli aspoň dvaja slovenskí dobrovoľníci (môže ich byť aj viac, prípadne sa môžu prestriedať na polčasy). Ovládanie ruštiny je výhodou, ale nie je nutné. Ponuka platí pre dospelých a starších tínedžerov (neplnoletí potrebujú písomný súhlas rodiča), a to od apríla 2022 (do konca marca ešte majú zahovorených dostatok ľudí, tí sa však postupne vyčerpávajú). Môže ísť o pravidelnú výpomoc (napr. každý druhý/tretí deň), ale rovnako aj o jednorazovú alebo občasnú. Všetko sa počíta.

Viac info o tom, ako to celé prebieha, nájdete v tomto videu.

Prosíme záujemcov o túto dobrovoľnícku činnosť, aby vyplnili tento dotazník:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXn9wotGYhF6cOtHAVJvvwkSxV7a6i9qDBjFM-hpCldmpk-A/viewform?usp=sf_link

Ďakujeme.

 

 

Obrázok: www.hlavnydennik.sk

Slovenský skauting, 68. zbor Biele vrany Košice

  • Založený: 2000
  • Klubovne: Jesenná 3, Alžbetina 14, Letná 34
  • Určený pre: chlapcov i dievčatá vo veku 8 - 19 rokov
  • E-mail: 68zbor@scouting.sk
  • Facebook

Vodca zboru:


Oddiely:

Oddiel pre dospelých:

  • 5. oddiel priateľov skautingu