Začíname nový skautský rok

Milé skautky, skauti, vĺčatá a skautskí rodičia,

blíži sa začiatok nového skautského roka. V tomto článku ponúkame prehľad prvých septembrových i pravidelných skautských akcií v našich oddieloch.

3. oddiel skautov Delfíny

V sobotu 4. 9. 2021 sa uskutoční člnkovanie na Ružíne.
Zraz o 8.50 na ŽS, predpokladaný návrat 17.00. Pôjde o 2- až 3-miestne plastové kanoe. So sebou si treba vziať: jedlo (ideálne zabalené v dóze), vodu, uzlovačku, pršiplášť. Odporúčané oblečenie na vodu: krátke nohavice z rýchloschnúceho materiálu, tričko, bunda, topánky určené do vody alebo sandále. Ostatné veci, ktoré na vodu neberieme (zostanú zamknuté v garáži): náhradné oblečenie a obuv, uterák, 2 rúška, kartička na zľavu na vlak, 4 €.
Akcia je určená len pre plavcov. Vesty budú k dispozícii. Kto sa chce zúčastniť, prosíme, aby sa nahlásil e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. do piatka 3. 9., do správy treba uviesť Ružín 2021.

Ďalšia oddielová výprava je naplánovaná na nedeľu 26. 9.

Od pondelka 6. 9. začnú prebiehať družinovky v klubovni na Jesennej 3, a to v čase 16.00 – 18.00: v pondelok Medvede, v utorok Bobry, v stredu Raky, vo štvrtok Jelene.


9. oddiel skautiek Bystré vydry

V nedeľu 5. 9. 2021 sa uskutoční člnkovanie na Ružíne.
Zraz o 8.50 na ŽS, predpokladaný návrat 17.00. Ďalšie info vyššie (sú rovnaké ako pre 3. oddiel), upozorňujeme na prihlasovanie, ktoré platí pre obidva oddiely.

Na víkend 24. – 26. 9. je naplánovaná trojdňovka na chate v Terni.

Od pondelka 6. 9. začnú prebiehať družinovky v klubovni na Alžbetinej 14, a to v čase 16.00 – 18.00: v pondelok Veveričky, v utorok Svište, v stredu Líšky, vo štvrtok Ondatry.


4. oddiel vĺčat Canilu

V sobotu 4. 9. 2021 bude výprava do okolia Lipoviec, kde navštívime prameň Salvatorky, Lačnovský kaňon aj jaskyňu Zlá diera. Zraz: na železničnej stanici o 6:30 (vlak do Prešova 7:03). Z Prešova do Lipoviec a späť pôjdeme autobusom (ak viete, že vášmu dieťaťu býva zle, prosím, zabezpečte mu Kinedryl, prípadne inú alternatívu a upovedomte nás o tom). Predpokladaný návrat je o 19:24 (vlakom z Prešova).
So sebou je potrebné si vziať: KPZ, skautskú šatku (ak máš), 2 ks rúšok, dostatok jedla a pitia na celý deň, pršiplášť, vhodnú nepremokavú (impregnovanú) pevnú obuv, vhodné oblečenie, preukaz na bezplatnú prepravu vlakom (vybaviť sa dá na počkanie na stanici v pokladnici ZSSK, sú potrebné preukazy totožnosti dieťaťa a rodiča a fotka dieťaťa 2 x 3 cm), 12 eur (cestovné + vstup do jaskyne),  pokrývku hlavy.
Pred výletom sa poriadne vyspite :-).

Družinovky zatiaľ nie sú, o ich rozložení a čase budeme rodičov informovať mailom.

Na všetkých sa už veľmi tešíme.

Zborová rada 68. zboru Biele vrany Košice

Slovenský skauting, 68. zbor Biele vrany Košice

  • Založený: 2000
  • Klubovne: Jesenná 3, Alžbetina 14, Letná 34
  • Určený pre: chlapcov i dievčatá vo veku 8 - 19 rokov
  • E-mail: 68zbor@scouting.sk
  • Facebook

Vodca zboru:


Oddiely:

Oddiel pre dospelých:

  • 5. oddiel priateľov skautingu