Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/6/8/u50234/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Družinový covidboj – 5. kolo

Družinový covidboj – 5. kolo

Milé Vydry, od 3. 5. do 28. 5. prebieha ďalšie kolo našej oddielovej súťaže.

Piate kolo tvorí zoznam ôsmich úloh (moderne nazývaný TO DO LIST). Niektoré sú určené pre družiny, niektoré pre jednotlivcov. Bližšie informácie dostali radkyne mailom. Ony majú na starosti aj vyhodnotenie celého kola, ktoré si spoločne spravíte na družinovkách počas prvého júnového týždňa. Úlohy pre jednotlivcov, samozrejme, má plniť každá sama a radkyni zahlásiť už len to, že sa jej to podarilo :-). Úlohy pre družiny sú na zodpovednosti radkýň.

Nech sa vám darí. :-)

J-A-K

 

TO DO LIST

  1. Zahrajte si na družinovke hru Ktorý vtáčik zaspieval. Bližšie info dostali radkyne mailom.
  2. Počas trvania 5. kola Covidboja sa pokúste ako družina prejsť pešo dohromady 100 km (sčítaním kilometrov za každú z vás).
  3. Príďte na jednu družinovku s nezvyčajným účesom, ktorý si spravíte samy, ukážte ho ostatným a opíšte, ako ste si ho urobili.
  4. Pred družinovkou nech si každá z vás uvarí hrnček bylinkového čaju a naštuduje si jeho zdravé účinky. Na družinovke si to odprezentujte, môžete si aj ukázať na obrázku, ako daná bylinka vyzerá, a okomentovať, ako čaj chutí, akej je farby a pod.
  5. Prečítajte si nejakú peknú báseň od uznávaného autora (môžete spolu na družinovke alebo každá zvlášť).
  6. Starajte sa týždeň o rastliny v byte alebo v záhrade a zistite, ako sa tieto rastliny volajú.
  7. Uvarte si doma pizzové cestoviny. Môže to byť aj v rámci družinovky, ale nemusí.
    Recept pre 4-5 osôb: 500 g cestovín penne, 2 črievka s taveným syrom Bambino/Karička/iné (dokopy cca 200 g), 1 konzerva kukurice (nemusíte použiť celú), 100-150 g dusenej bravčovej šunky, oregano. Cestoviny klasicky uvaríte, nezabudnite osoliť vodu, po scedení do horúcich cestovín pridávate syr z črievka, kukuricu a na štvorčeky nakrájanú šunku a oregano, ktoré tomu celému dodá pizzový nádych, celé to dobre premiešate a môžete papať.
  8. Raz za týždeň si prečítajte pred spaním (každá sama) ekumenickú modlitbu. Ponúkame vám 4 modlitby, na každý týždeň jednu. Nájdete ich tu:

9. oddiel skautiek Bystré vydry

Vodkyňa oddielu:

Zástupkyne vodkyne oddielu:

Oddielová radkyňa:

  • Denisa Bognárová

Družiny:

Veveričky:

  • schôdzky v pondelok 15:30 - 17:30
  • radkyňa: Amália Vinterová

Svište:

  • schôdzky v utorok 16:00 - 18:00
  • radkyňa: Denisa Bognárová

Líšky:

  • schôdzky v stredu 16:00 - 18:00
  • radkyňa: Daniela Halászová

Ondatry:

  • schôdzky vo štvrtok  16:00 - 18:00
  • radkyňa: Zuzana Sklenková

Plamienky:

  • schôdzky v piatok 16:00 - 18:00
  • radkyňa: Denisa Bognárová